Oranje rozen bestellen

Doorgaans worden tulpen als de meest Hollandse bloemen des vaderlands gezien, maar de oranje rozen maken eveneens kans op die eretitel. Oranje rozen dragen namelijk de kleur die al sinds jaar en dag verbonden is aan Nederland. Deze nationale kleur is tot stand gekomen door Willem van Oranje Nassau, die ons land in de 16e eeuw diende in de strijd tegen Spanje.

Oranje rozen lenen zich dus uitstekend om gegeven te worden op dagen die van nationaal belang zijn, maar misstaan evenmin op dagen dat er niets bijzonders te vieren is. Bij Sister Sophy vinden we namelijk altijd wel een goede reden om iemand een bos bloemen cadeau te geven. Bent u geïnteresseerd in oranje rozen? Lees dan gauw verder!

Oranje roos

Een dag waarop de oranje roos het vaakst gegeven wordt, is Koningsdag. In Nederland vindt deze dag traditiegetrouw plaats op 27 april, de geboortedatum van Koning Willem-Alexander. Door het hele land worden op die dag vrijmarkten gehouden en pleinen stromen massaal vol voor festivals.

Er zijn ook mensen die de drukte liever vermijden en op bezoek gaan bij anderen. De oranje roos is dan een toepasselijke gift. U kunt er ook voor kiezen om oranje rozen te combineren met een boeket rode, witte en blauwe rozen. Hiermee wordt het een écht Koningsdagboeket, waarmee u een ander een groot plezier zult doen.

Oranje rozen tijdens toernooi

Koningsdag is niet het enige moment waarop Oranje rozen de best mogelijke gift is. Om de twee jaar wordt er ook een Europees of Wereldkampioenschap Voetbal gehouden, waar Nederland structureel aan deelneemt. Straten worden tijdens die toernooien vaak opgetooid met vlaggetjes en huiskamers puilen uit van de oranje prullaria. Iets dat eveneens een sfeerverhogende werking heeft, zijn oranje rozen.

Oranje rozen versterken het gevoel van nationale trots tijdens eindrondes en memoreren u er iedere maaltijd aan, dat het Nederlands Elftal aan iets moois bezig is. Maar ook gedurende eindrondes van andere sporten, zoals het WK Allround, de Olympische Spelen of het EK Korfbal, misstaan oranje rozen evenmin.

Andere gelegenheden

Oranje rozen worden niet alleen gegeven in weken dat er iets speciaals gaande is in Nederland. Ze zijn eveneens geliefde boeketten om te geven op ‘gewone dagen’. Deze kleur rozen is geliefd, omdat het een mengelmoes is tussen rood en geel. Rood wordt vaak bestempeld als een energieke kleur die doet denken aan liefde, terwijl geel een synoniem is voor geluk. Oranje rozen worden ook wel geroemd om de warme uitstraling die het heeft.

Oranje rozen bestellen

Besluit u oranje rozen te bestellen bij Sister Sophy, dan verzekert u zichzelf van een bos bloemen van hoogwaardige kwaliteit. Wij werken louter samen met de beste binders van Nederland. Hierdoor zijn wij in staat om 7 dagen versgarantie te bieden, zodat u écht wat heeft aan het boeket van uw voorkeur. Bij het bestellen van oranje rozen kunt u zelf het bezorgadres en bezorgmoment ingeven. Hierdoor weet u zeker dat het boeket aankomt op uw voorkeursmoment.