Rozen bestellen

Van alle bloemen die u door Sister Sophy kunt laten bezorgen, zijn rozen één van de meest bestelde varianten. Bij deze bloemen zijn de kroonbladeren op prachtige wijze met elkaar vervlochten en daarnaast is hij te herkennen aan de doornen, die zich op de steel bevinden. Rozen symboliseren zoetheid, elegantie en romantiek, waardoor hij een veel gegeven bloem is op Valentijnsdag.

Indien u overweegt om iemand rozen cadeau te doen, heeft u de keuze uit tal van kleuren. Zo kunt u voor rode rozen kiezen, maar roze, witte of regenboog uitvoeringen zijn eveneens het geven waard. Op deze pagina vertellen we u alles over de bloem!

Rozen boeket

Laat u een rozen boeket bezorgen bij iemand die u liefhebt, dan is het goed om u af te vragen voor welk aantal u wilt gaan. Aan een bepaalde hoeveelheid rozen is namelijk een specifieke betekenis gekoppeld. Geeft u een rozen boeket die uit 25 bloemen bestaat, dan wilt u iemand ergens mee feliciteren. 50 rozen staan voor onvoorwaardelijke liefde, terwijl u uw spijt wilt betuigen met 15 rozen. Een aantal van 13 geeft u bij heimelijke liefde en met 10 rozen bestempelt u de ontvanger als perfect.

Zodra uw rozen boeket in handen is van de ontvanger, raadt Sister Sophy aan om de steel schuin af te snijden. Het snijden zorgt er namelijk voor dat er een soort ‘wond’ ontstaat. Hierdoor wordt de roos aan het werk gezet en dient het zichzelf te helen. Bacteriën en schimmels kunnen het rozen boeket zo maar moeilijk aantasten, waardoor de bloemen geen vroege dood zullen sterven.

Een roos geven

Een roos geven aan iemand die we graag zien, is iets wat al eeuwen plaatsvindt. Vermoedelijk begon deze traditie aan het begin van de 19e eeuw en sindsdien is dit gebruik nooit meer verdwenen. Daarvoor hadden rozen nog een hele andere betekenis. Bij gebrek aan geld, werd het in bepaalde landen toegestaan om een roos te geven als betaalmiddel. Meestal betrof het in deze gevallen betalingen aan de adellijke stand.

Onderhoud van de roos

Om zo lang mogelijk van de rozen te kunnen blijven genieten, beveelt Sister Sophy aan om tijd te steken in het onderhoud. Een rozen boeket blijft het langste goed als het zich in een vaas bevindt, die vrij is van bacteriën. Bij het moment van toedienen is een watertemperatuur van 50 à 60 graden het beste. Het dagelijks verversen zal eveneens bijdragen aan de levensduur van de rozen en de bos bloemen op een plek neerzetten waar geen direct zonlicht aanwezig is, draagt eveneens een steentje bij.

Rozen bezorgen

Bij Sister Sophy kunt u rozen bezorgen tegen een aantrekkelijke prijs. Onze service stelt u in staat om iemand anders een plezier te doen van achter uw laptop, zodat u niet per sé zelf bij iemand langs hoeft om rozen te bezorgen. Sister Sophy heeft alleen samenwerkingen met de beste binders van Nederland, waardoor wij al onze klanten een bos bloemen kunnen garanderen die voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden.